还记得蔡san开既呢间铺, 一开始系IG同FB洗版, 不过大家都系话哂时间去等, 一D都唔好食。食过既评语都系麻麻....今次系附近想食个light dinner 本身有间Vietnamese food 去开, 一定有保证, 但系朋友仔话不如 give this a try~ 还定只需要行2个街口, why not?黎到完全唔哂等位, waiter 好快带左我地入去。说实话, 张台都真系好细, 我地叫2样野要好小心咁arrange先放我落。 坐底睇menu, 水要2次先有不过!!! 佢地比既唔系清水, 甜甜地既, 一问之下系罗汉果水, 超有heart +1分再者, 黎到我地谂要试个汤底, 所以叫左个汤河, 而我一向系捞檬FAN 所以叫左个招牌捞檬 , 天气太热, 加左个柚子沙律。 total 3样野。正常餐厅, 小食行先...但我地食哂D粉个沙律都未黎。 呢点真系败笔汤好味道就真系非常一般㗎啦同任何一间出面嘅越南汤河餐厅差唔多 不过我可以赞嘅就系佢嘅牛肉质素真系好好 入口系溶嘅 所以食材系唔错。而家捞檬呢就真系好surprise 首先佢畀𠮶只碟呢系好方便你去捞汁嘅 再者呢个捞檬有齐
还记得蔡san开既呢间铺, 一开始系IG同FB洗版,
不过大家都系话哂时间去等, 一D都唔好食。
食过既评语都系麻麻....

黎到完全唔哂等位, waiter 好快带左我地入去。

+1分

而家捞檬呢就真系好surprise 首先佢畀𠮶只碟呢系好方便你去捞汁嘅 再者呢个捞檬有齐晒佢嘅招牌小食
你可以试到佢春卷 猪颈肉等等 好超值好好食。
如果个食晒所有主食先上嘅沙律啦 其实都好有心思,嘅佢嘅椰汁味 配衬住啲碌柚 好清新 好特别 都真系几啱夏天食㗎。

总结:我觉得餐厅嘅食物系唔错嘅 不过就唔好有咁大嘅期望 咁就唔会失望啦 。佢嘅招牌汤河 个人一般,如果同朋友去可以嘅就劝大家不如试下其他嘢啦 互相share
  • 香茅烤猪颈肉春卷捞檬