2022-06-16
餐厅:WAKO SAKE LABO • SUSHI (天后)地址:天后天后歌顿道1号地下呢排成日喺北角至铜锣湾一带跑步,经过呢间充满实验室感觉嘅日式餐厅几特别🧪,即刻save低咗决定揾日要嚟食次饭😎WAKO SAKE LABO • SUSHI @wakosakelabo.sushi 喺集团嘅第三间分店,另外两间分别喺中环同铜锣湾,自从上年12月开张之后就吸引咗附近唔少打工仔/OL嚟打卡同食和式轻食🇯🇵。呢度日头喺一间日式fusion Cafe,夜晚就摇身一变成为一间Sake Bar🍶Lunch time嚟到食佢哋嘅和风午市自选料理套餐🥢,可以拣2品至5品料理🍱,价钱由$69至$129,有十几款唔同嘅自家制健康日式轻食比你拣,亦用咗季节性时令同无加味精嘅食材,不时会转换款式,包你每次嚟都有新嘅尝试🤪今次叫咗一客5品料理套餐($129)同一客4品料理套餐($109),总共拣咗9款唔同嘅冷热食物,有日式煎蛋卷、盐烧鲭鱼🐟、日式黑醋排骨、日式照烧鸡扒🐓、高野豆腐酿鸡肉、意大利翠玉瓜炒虾🦐、烤日本南瓜沙律拌枝豆果仁🎃、黑椒烤鸡柚子醋沙律同黑醋红石榴芒果沙律🥗精致嘅卖相加上无味精嘅食物,真喺食得开
地址:天后天后歌顿道1号地下
精致嘅卖相加上无味精嘅食物,真喺食得开心又放心😌,照烧鸡、黑醋排骨入味又惹味;南瓜沙律同高野豆腐够晒特色,
跟餐加$12可以升级做LABO Rice,即喺藜麦椰菜花饭,健康指数即刻level up⬆️ ,
最后试埋全港独有嘅酒粕珈琲($55),酒粕有丰富嘅营养成份,而将平时用嚟整清酒嘅酒粕加入咖啡☕️,无糖又无奶,素食人士都啱饮,入口品尝到手冲咖啡嘅果酸同酒粕嘅香甜,喺比一般咖啡更加另类嘅享受☺️;跟餐加$18亦可以叫多杯有靓靓拉花嘅Cappuccino添😍