2021-11-08 106 浏览
🇭🇰Hong KongAverage expense pp:HKD$78 per tea set (plus service charge)📍Address: Le Farinet, Tin Hau呢间餐厅真系有一种令我番去瑞士既感觉,一入到就见到一只可爱嘅牛牛,成间餐厅嘅布置好有心思。半开放式厨房仲可以睇到厨师系到做咩,好有西式feel。由于我地个日下午3-4点去到,所以可以试吓呢到既tea set。另外,呢度大部份食材都由瑞士送到香港,但系打破我地一贯对瑞士菜觉得好贵既谂法,呢到一个tea set先系$78(另计加一费),真系物超所值。由于我哋真系比较大胃口,所以我地2个人食左三个tea set。第一个介绍系土耳其烤卷,用左墨西哥卷非常脆,羊肉微辣开胃,配上少少甜既蕃薯条再沾点乳酪酱,真系愈食愈开胃。不过呢个乳酪酱先系重点,好似食紧雪糕,当系饭后甜品咁食左都仲得。第二个介绍系佢地墨西哥烤卷,有唔同内料可以拣,咁我地拣左牛肉,牛肉真系有汁,意外地好食,二啖食完之后仲会想食多个。所以我地点左第三个餐,就系安格斯牛柳包,呢个绝对系远超过麦当劳嘅质素,用左安格斯牛排,由于主厨即叫即做,上到
🇭🇰Hong Kong

📍Address: Le Farinet, Tin Hau

由于我哋真系比较大胃口,所以我地2个人食左三个tea set。第一个介绍系土耳其烤卷,用左墨西哥卷非常脆,羊肉微辣开胃,配上少少甜既蕃薯条再沾点乳酪酱,真系愈食愈开胃。不过呢个乳酪酱先系重点,好似食紧雪糕,当系饭后甜品咁食左都仲得。第二个介绍系佢地墨西哥烤卷,有唔同内料可以拣,咁我地拣左牛肉,牛肉真系有汁,意外地好食,二啖食完之后仲会想食多个。所以我地点左第三个餐,就系安格斯牛柳包,呢个绝对系远超过麦当劳嘅质素,用左安格斯牛排,由于主厨即叫即做,上到枱烟肉仲冒紧油光☺️热辣辣既汉堡包先最正!

员工服务态度好好,会主动问你对菜式是否满意。食完瑞士野,再饮杯冻柠茶/咖啡,过一个悠闲下午。下次会再黎试吓芝士火锅