2024-09-01
新开酒楼一入去气派十足,仲有私人房可自成一角! 地点就近鲗鱼涌地铁站,同一家人食饭非常方便。今次带埋老爷奶奶黎,2老对环境同食物都好满意👍🏻小食先来甜梅番石榴,酸酸甜甜好开胃。茶🍵方面,佢有荞麦茶,清香可口。前菜先来煎日本淮山,新鲜准山新鲜煎到脆卜卜,入面仍保持到准山嘅滑嫩。咸柑桔川贝鹧鸪炖花胶汤系好特别嘅汤,每碗有2块大花胶和足料瑶柱,秋天将至,饮左好润喉滋补! 八年陈皮蒸牛肉饼好香好送饭!饭必点望月焗猪扒饭,份量大到我们一行4人可每人吃3碗呢!猪扒够松软同拉丝芝士🧀和蕃茄一齐焗,真系可以食多几碗😋大鱼头份量是大但不算特别。另外甘树子唐生菜🥬炒得好香,仲有砂锅上好够热,不过再少啲油就好了。最后甜品生磨芝麻卷好滑,完满结束呢一餐!꧁☬小编食左咩☬꧂✅豉油王煎日本淮山✅咸柑桔川贝鹧鸪炖花胶汤✅八年陈皮蒸牛肉饼⭕️剁椒蒸十分十二吋大鱼头✅蜜汁叉烧⭕️砂锅甘树子唐生菜✅望月焗猪扒饭⭕️阿华田脆脆卷✅生磨芝麻卷(◔◡◔) ♥️ 人均伤害💰$400
最后甜品生磨芝麻卷好滑,完满结束呢一餐!
꧁☬小编食左咩☬꧂
✅豉油王煎日本淮山