🐱荔枝角地胆当然会对荔枝角新餐厅相当关注,丽新呢一两年转形宠物友善商场,一楼开左不同类型嘅宠物友善餐厅,今次黎食新开嘅台日菜,仲带埋主子焦糖黎。餐厅装修简洁舒适干净。🍱套餐主要分为足食+为食+大食之选,我地咁大食梗系叫左大食之选,睇下够唔够我地两个咁大食嘅人。🥢大食之选 $88套餐包括渍物、盐味蛤蜊汤和饭,大食之选可拣3款主食。主食大概有十款,其中有几款要额外加钱🐔招牌腐乳盐酥鸡呢个绝对系招牌菜,鸡炸得香脆,肉质嫩滑,唔会好油腻,腐乳味好浓厚。下次要一人一份!🐟盐烧靖鱼靖鱼份量好大条,鱼皮夹有盐香,鱼肉充满油脂,咸甜平均。🥔马铃薯炖牛肉肥牛不鞋,薯仔炖得够软,家常菜感觉🥬日式奶油炖菜咁多肉肉当然想食番个菜,奶白色酱汁拌娃娃菜同鲜菇。不过如果再忌廉牛油味重d就仲惹味🐮秘制牛肋条 +$15秘制酱汁浓郁香甜,有d似红酒汁嘅味道。牛肋条炆得好淋,酱汁好入味。酱汁用埋黎拌饭都好好食,呢款系食左嘅6款中最重口味。🐠比目鱼西京烧 +$20同靖鱼比较,比目鱼口感更滑溜。西京渍咸中带甜,味道较盐烧靖鱼温和。🍚饭除左白饭仲可以拣日式酱油蛋拌饭(+$12),酱油蛋拌饭用上无菌日本蛋。🧋招牌茉莉奶白 +$18

🥢大食之选 $88
套餐包括渍物、盐味蛤蜊汤和饭,大食之选可拣3款主食。
主食大概有十款,其中有几款要额外加钱

🐔招牌腐乳盐酥鸡
招牌腐乳盐酥鸡

🐟盐烧靖鱼
靖鱼份量好大条,鱼皮夹有盐香,鱼肉充满油脂,咸甜平均。
盐烧靖鱼

🥔马铃薯炖牛肉
肥牛不鞋,薯仔炖得够软,家常菜感觉

🥬日式奶油炖菜

🐮秘制牛肋条 +$15
秘制牛肋条

🐠比目鱼西京烧 +$20

🧋招牌茉莉奶白 +$18
🧋轻芝士岩盐奶盖绿茶 +$18
奶盖绿茶比较好饮,茶味较香较清新。

总括最爱盐酥鸡同牛肋条,性价比好高仲要免加一,会有下次!
招牌腐乳盐酥鸡
盐烧靖鱼