2024-06-22 955 浏览
九龙城嘅一间宠物友善cafe🌼慵懒生物🌼,以树懒🦥为题材,虽然店舖面积唔大,呢度嘅环境都唔系太特别,对出就系马路,但因为侧边冇太多人流经过,相对比较静,都系一个hightea好地方,今日就带埋大佬🐶过嚟食个tea先,佢哋呢度净系做日头,傍晚六点就闩门,所以相对地小点会比较多,而佢哋会有每日唔同嘅Daily Tea Set,叫份多士或者甜品另外配埋嘢饮价钱唔使$100,都叫OK嘅🫐伯爵茶鲜果酸种多士 $75 :呢一份就系下午茶餐酸种多士,伯爵茶口味配上杂果,卖相唔错,食落都相对清新,唔系腻既一款茶餐,多士面层除咗有蓝莓粒之外,仲有燕麦同埋蜂蜜,另外配有火龙果肉,不过多士较为硬身,食落去冇脆边嘅感觉,口感的确一般😩🍰黑芝麻玄米茶戚风蛋糕 $58 :不过另外呢款蛋糕就有惊喜😋,佢系黑芝麻味嘅外层,里面配有玄米茶嘅Mousse,芝麻味香浓,两种味道几夹,戚风蛋糕都软熟,食落去甜而不腻,值得推介🙌🏻,佢其实唔系menu里面,应该系限定款,所以想食到佢就真系要撞手神啦☕️Ice Americano +$4 :嘢饮方面可以配有$40以下嘅嘢饮,其余嘅补差价就可以,呢杯冻咖啡卖相就普通,饮落都比较普通,

☕️Ice Americano +$4 :嘢饮方面可以配有$40以下嘅嘢饮,其余嘅补差价就可以,呢杯冻咖啡卖相就普通,饮落都比较普通,味道较淡,咖啡味唔算好浓郁😩

☕️姜饼鲜奶咖啡 +$40 :但呢一杯姜饼鲜奶咖啡又几特别,饮落有一浸姜嘅味道,但系又唔会过浓烈,唔会抢咗本身咖啡嘅味道👍🏻,可能热嘅关系,呢杯咖啡又唔算好淡,但我谂咖啡豆都系一样,佢哋嘅嘢食都比较参差,有啲系几特别,味道又唔错,但有啲又好一般,未至于难食,不过好似多士咁样净系叫一份价钱就比较贵🤔