2022-10-22
平时见宝琳好似无咩野食咁 但原来新都地中心入面有间ℂ𝕒𝕗𝕖装修都几靓 同埋都几多人帮衬(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)美国极黑和牛芝士汉堡 配炸薯角 ($138)极推荐 呢个真系必点❗️首先佢个卖相已经极吸引 同menu系完全一样 仲要好足料 burger除咗有蛋、芝士、和牛、洋葱 仲有烟肉🥓一啖系完全咬唔到个包🤣沙律落咗柚子酱 甜甜地都几特别 薯角岩岩炸好热辣辣脆卜卜好好食 都几有薯味🥔对比起薯条 我觉得佢地啲薯角仲好味🥰讲返个burger先 无谂过佢个蛋真系流心 令到成个burger都充满着蛋汁好正啊真系🍳另外佢块和牛系厚厚一块 肉质嫩滑之余亦好有牛味 煎到都几香口 仲好juicy🤤连埋啲洋葱同菜 口感真系一流💛佢连个包都系外脆内软 个人觉得煎香咗嘅包真系好加分🥺🥺会想再黎食🥺蟹肉/蟹柳/帆立贝蓝芝士忌廉汁手卷粉 ($128)卖相都几吸引 但就唔太食到蟹肉同蓝芝士 同埋手卷粉都偏硬 店员就提醒我地佢地嘅手卷粉本身系偏硬身少少 如果唔想咁硬下次order个阵可以讲声(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)泰式酸辣鸡肉意大利粉 ($88)味道不过不失 有啲甜甜地同辣辣地 摆盘有啲糖系侧面俾你点😂觉得味道有啲偏辣 唔算特别推荐~
美国极黑和牛芝士汉堡 配炸薯角 ($138)
蟹肉/蟹柳/帆立贝蓝芝士忌廉汁手卷粉 ($128)
泰式酸辣鸡肉意大利粉 ($88)
炸粗薯条配黑松露酱 (+$38)
味道不过不失 呢个价钱有黑松露酱都几加分😋
焦糖鸡翼 (+$35)
焦糖唔会话好甜 煎得都算外脆内嫩~
❣️个𝕓𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣都几推荐大家食😚整体黎讲食物同服务质素都唔错 都坐得几舒服 原来餐茶仲可以帮手加热水refill 呢个真系几加分 食完staff仲有问我地有咩可以改善 睇得出佢地都几用心听客人意见💛
⚠️ 唔同分店个装修同Menu都好唔同 想跟我食burger嘅话就要去宝琳𠮶间喇ʕ•ᴥ•ʔ
推荐指数:🌟🌟🌟🌟