2023-03-08 55 浏览
今日同老公去咗将军澳,难得又可以撑枱脚梗系要揾间质素唔错嘅餐厅啦!记得之前同朋友嚟过呢间餐厅食过牛扒质素唔错所以今次就带老公黎品尝一下。美国特选级天然黑白牛肉眼扒肉眼扒有得选择要10安士定系16安士今次因为老公钟意食牛扒,所以特登叫咗个16安士,上枱嘅时候会有齐三种酱汁包括牛肉汁黑椒汁,同埋荷兰蛋黄酱。牛肉方面我哋选择咗七成熟切开依然系保持到粉红鲜嫩嘅颜色,食落口感牛味浓郁油脂甘香而且充满肉汁。另外侍应仲会过嚟想问需唔需要芥末酱呢度嘅芥末酱有分英式,法式同埋原粒芥末籽真系非常之讲究,我自己就比较钟意配搭芥末籽充分咁提升口感。芝士通心粉通心粉面头轻轻烤焗过,芝士做到完美嘅拉丝效果,每粉通心粉都沾满晒浓郁嘅芝士食落非常Creamy。该IA烤阿拉斯加比目鱼比目鱼上台嘅时候系用咗牛油纸包裹住打开嘅时候已经闻到香气十足,入面用洋葱,香橙同埋蕃茄干仲有啲香草去烹调鱼肉入口嫩滑,而且份量十足有十足有成三件大大件既鱼肉非常满足。成间餐厅环境装修带有法式风情而且仲身边海旁边系一个非常令人放松嘅地方,而且食物质素属于高上非常值得大家过嚟一试!

美国特选级天然黑白牛肉眼扒

芝士通心粉