2024-03-17 619 浏览
呢日嚟咗探望将军澳嘅友人 经过佢楼下嘅商场 闻到有阵浓郁嘅虾味 友人话呢间系新开嘅拉面店 主打虾汤拉面😆虾红汤拉面成间铺充满着虾嘅香味 呢碗拉面嚟嘅时候都好大浸鲜味扑埋嚟😻 汤底原来用咗好多款嘅虾熬制而成 都见到虾汤系比较稠杰 面头仲有虾油酱 同埋大量嘅日本樱花虾 捞埋一齐食更加有风味 仲有4只已剥壳嘅虾喺面 方便我呢啲懒人😚美国和牛肩胛肉眼 酱油牛骨清汤拉面呢个系期间限定嘅拉面🍜 面质都几有咬口 汤底系酱油牛骨清汤 汤底唔会太咸 呢个拉面仲用上咗好多片美国和牛肩胛肉眼 肉味几香 仲有啲秀珍菇同埋白萝卜喺汤入面 半熟嘅溏心蛋都味道唔错🍳 自家制阿根廷红虾鸡肉饺子佢嘅卖相几靓 见到佢有原只虾仁🍤 面头有大量嘅樱花虾🤩 虾仁底下仲有鸡肉馅料 整体味道都有好香嘅虾味鸡汤浸萝卜因为食完佢嘅牛肩胛拉面入面嘅白萝卜 觉得佢真系整得好入味好甜 所以嗌多咗呢一份小食🥕 鸡汤嘅味道几浓郁 白萝卜依然系好香甜 份量都算几适中呢间嘅虾汤都真系比较出色嘅 如果好钟意食虾嘅朋友就要嚟试吓啦🦐

虾红汤拉面
虾红汤拉面