2023-05-01
将军澳又开左新餐厅啦!而且系一间pet friendly餐厅。Puppuccino装潢充满欧陆风格,室外环境有好多霓虹灯设计,夜晚既环境更靓。地下仲有一个6000呎既空间,客人同动物可以坐低一齐用餐。- 法式粗薯薯条本身味道正常,最特别系酱汁,款式几多,我地拣左法式香槟汁同麻辣牛油烧汁,份量亦足够。- 西班牙黑毛猪腩肉估唔到餐厅名日本串烧都有,猪腩肉调味适中,肥瘦亦适中,肉质几软嫩。- 牛骨髓配烤鸡忌廉意粉自己第一次食有关牛骨髓既菜式,牛骨髓油脂非常丰富,令忌廉意粉creamy质感更突出,越邪恶越钟意😍- 慢煮三杯鸡意大利煲仔饭中式既煲仔饭入面竟然系西式既意大利饭,中西合壁非常创新。三杯鸡肉质嫩滑,甜中带咸,意大利饭质感creamy但唔会水汪汪,口感烟韧,属于正宗Al Dante既口感🤩餐厅嘅酒精饮品选择非常多,我拣咗Sake Martini,加咗少少青瓜作点缀,饮落几清爽,酒精唔算太浓烈。将军澳亦有另外一间pet friendly餐厅,面积一样咁大,但个人觉得Puppuccino食物质素更好,款式更多👍🏻
- 法式粗薯
- 西班牙黑毛猪腩肉