2022-02-09
以前咖啡弄位置,原来开咗间新加坡餐厅,整间店以绿色丶白色为主调,视觉上清新丶舒服!可惜夜晚停咗堂食,唯有外卖拎走… 自助点餐或柜枱点餐都可以,特别要提呢度有位短头发好主动用英文沟通嘅女店员,笑容满面,仲好有礼貌👍🏻叻沙 Laska $98首先当然要食去新加坡必食嘅叻沙,有虾丶鱼旦丶鱼片丶豆卜丶半边蛋,可拣米粉丶油面或米线,汤底浓,有椰香,仲有我好钟意嘅江鱼仔添~辣椒板面Chilli Ban Mian $88面条上面放咗辣椒丶猪肉碎丶半熟蛋、江鱼仔、香菇片丶菜粒丶葱花,以酱油、生抽、蚝油等调味,份量好足;幸好店员将辣椒放埋一边,咁就可以自由控制辣度啦!炸五香卷Ngon Hiang $48腐皮包住已调味嘅猪肉,够哂香口,第一次试,原来有五福临门嘅意思,悉逢新年,攞个好意头!外卖返屋企途中,不时闻到五香味,已经好想即刻食!拎到返屋企都仲脆㗎😋姜汁奶茶Tah Halia $28姜味重,茶味够香,微甜啱啱好酸梅青柠水 Plum Limau $28我觉得佢系系话梅桔仔冰,味道好清新
姜味重,茶味够香,微甜啱啱好
酸梅青柠水
我觉得佢系系话梅桔仔冰,味道好清新