2022-11-13
2021年搬入油塘附近,收到宣传外卖纸,所以揾日入左试。晚市个度人流好少,所以餐厅都无咩人食坐得好舒服,小菜仲意外地好食。由个日开始我地就变左常客,仲不断介绍俾骨友。每星期都会食一次或者叫佢外卖,就算今年年中,发觉d野食无咁好食,可能转左厨师,但我地都坚持每星期帮衬。直到2022年9月,我地打算去食早餐,入到去扫针卡发现过左期。因为我本身好迟打第二针,政府初时政策系第2针同第3针要隔6个月,然后之后突然改做5个月。我没有留意,当日入餐厅咁岩既系5个月至6个月之间,所以不能堂食。咁我地就买外卖自取啦,俾完钱企左系门口带住口罩等,我地附近既枱亦无人坐低食紧。但著住粉红色衫高级d个职员过来赶我地出门口,坚持我地要系餐厅出面等,但讲紧出面成30几度十分晒。职员强调呢个系所谓公司政策,一定要我地出去,态度十分强硬同恶劣。经过今次同体验,我地决定唔再帮衬,服务态度十分恶劣,野食又难食左。就算你系熟客都照赶你出门口等。