2019-06-14 310 浏览
记得第一次食outback个阵,系因为黑糖包而钟意左呢间餐厅。隔左年几,突然又想食扒,于是约埋朋友黎食。黎到只见门外已有一条小人龙,好彩我地book 左枱,否则应该有排等。黎得outback 一定要试佢既黑糖包,松软而带有甜味既黑糖包沾埋cream 一齐食真系冇得顶食完觉得唔够喉仲可以叫staff 黎多round tim,但因为我地叫得多野食,费事眼阔肚窄,所以最后都冇refill 到黑糖包。首先我地叫左蟹肉酿蘑菇$82,睇menu 个阵以为系大啡菇,但原来系普通蘑菇,见到个下有d 失望虽然蟹肉就唔系好食得出,不过食落都几juicy。之后叫左烧鸡肉芝士夹饼$118,都几足料,夹饼内有好多芝士同鸡肉,钟意芝士既朋友可以一试。最后叫左medium rare 既纽约牛扒,有两款配菜可以拣,我拣左焗薯仔同炒饭,但个人不建议拣炒饭,因为味道一般,冇乜味。而焗薯仔就不过不失。至于牛扒方面,虽然拣左medium rare,但肉质依然过硬,同埋牛扒亦缺少了应有既牛味因为水准欠佳,短期内都唔会系呢间餐厅食牛扒。

虽然蟹肉就唔系好食得出,不过食落都几juicy。
因为水准欠佳,短期内都唔会系呢间餐厅食牛扒。
2019-02-08