2018-12-28
是日同同事庆圣诞,去左茶木lunch,不过都几多人等,排队都等左约二十分钟先入得。最近,茶木系小丸子主题,所以都有唔少小丸子装饰同埋一D products,但我唔系小丸子迷,所以冇咩感觉。食物方面,本来想食饭,点知店员话冇哂肉燥饭,甘即系完全唔洗拣饭啦,所以我只好食面,拣左酥炸鸡扒面,同事拣左蚵嗲肉碎泡饭,再叫多个芝心鸡翼share。先讲果芝心鸡翼先,好有惊喜,炸得好够脆,芝心令到只鸡翼胀卜卜,卖相唔错。不过,如果芝士再多D会更正。然后,讲个面,因为同事食饭,好快就上左,但系我果面都等左几耐下,要问店员先追到果面。佢D酥炸鸡扒同面系分开上,甘样几好,唔洗惊D鸡扒浸淋哂。佢果面同一般牛肉面一样,冇话特别出众。鸡扒炸得够脆,但食食下会觉得好口干。整体黎讲,因为客多加上饭市,店员真系人手好唔够,好难先叫到店员过黎落单。