想嚟试呢间甜品舖好耐喇 😍 款款甜品都色彩缤纷,小店嘅格局但有不俗嘅水准 😙 呢度开得比较隐蔽不过咁都好,应该相对唔会出现可怕嘅人龙 – 想食好嘢梗系要行远少少啦~幸得小店嘅邀请等我可以一次过同朋友试晒咁多款唔同嘅甜品。格离嘅情侣见到我哋嗌到成枱嘢眼都凸晒 🤣 但净食甜品其实唔会饱是常识吧 ⁣⁣⁣⁣🔮 镇店招牌 — 龙珠星球 ($44)⁣⁣呢款鲜果甜品好多人嚟打卡留念 😗 小妹觉得系颇有特色嘅,佢哋用生果汁果肉变成啫喱波波,好清新 😋 啫喱有两款唔同嘅 – 火龙果同提子,不过感觉变成啫喱后果汁系淡咗 🤔 另外芒果西米底略嫌唔太够冻 ⁣⁣最推介甜品 ⁣⁣🌿 ⁣珍宝芋圆仙草 (桂花汤) ($32)推荐佢哋店嘅芋圆甜品,同出便食到嘅唔同,好识食嘅同行友人非常眼利见到佢哋嘅芋圆系水滴螺旋形嘅就认出系特别版有馅芋圆嚟 😁 烟韧度难得地唔错,无论系芋头地番薯馅都好好食 😎 完全唔假~佢哋嘅仙草亦都非常滑溜 🤗 而重点推介呢款桂花汤 🌼 因为其他糖水舖比较少见到。比起好多地方食到嘅桂花糕甜⁣⁣🍋 芒冰海底椰 ($33)⁣⁣呢个望落最试正,妥妥嘅糖水范儿~😆 细细碗但样样俱全,配料好丰富:芒果、黑珍珠
⁣⁣
🔮 镇店招牌 — 龙珠星球 ($44)⁣⁣

最推介甜品 ⁣⁣
🌿 ⁣珍宝芋圆仙草 (桂花汤) ($32)

🍋 芒冰海底椰 ($33)⁣⁣
呢个望落最试正,妥妥嘅糖水范儿~😆 细细碗但样样俱全,配料好丰富:芒果、黑珍珠、凉粉、龙眼肉同海底椰 🤤 所有嘢都互相同大家好夹得嚟,完全冇卫和感 😌 龙眼肉非常甜 😍 芒果冰比起其他糖水呢个冰冻度👍🏻最够⁣⁣
芒冰海底椰

🥛牛奶小方 ($18/10粒)⁣⁣
呢个甜品相信店家自己冇谂过大推,佢其实系粒粒 panna cotta 奶冻嚟,牛奶味好浓 😌 质感都非常好,唔似啫喱咁硬身而系淋淋地嘅 😋 小妹一试后觉得极有所为 😍😍😍 而且仲要卖得咁平,讲真,唔嗌对唔住自己⁣⁣
牛奶小方

其他甜品⁣⁣
🍯珍宝芋圆仙草 (古早黑糖) $33⁣⁣
如果想食番比较传统口味嘅芋圆的话,都可以拣番呢个古早黑糖糖水底,我反而觉得佢无想像中咁甜添⁣⁣
珍宝芋圆仙草 (古早黑糖)

🍑 雪梨莲子炖桃胶 ($36)⁣⁣
养生甜品之选 🙆🏻‍♂️ 呢个感觉系好清好清,食完完全唔会有罪恶感~又雪梨又骨胶原应该几补
雪梨莲子炖桃胶
用餐优惠
试食活动
芒冰海底椰
牛奶小方
珍宝芋圆仙草 (古早黑糖)
雪梨莲子炖桃胶
  • 珍宝芋圆仙草