2023-06-16
呢间系隐藏系工厦入面既咖啡店一入到去就感受到文青气息,全店采用木系装修,令人几Relax。由法国蓝带厨师主理,主打手制甜点及轻食。今次小编就黎试下系咪咁好食先~【主菜】・苹果烤西班牙黑毛猪腩配香煎意式薯仔团 ($142)黑毛猪腩煮到软稔容易咬开,入面都嫩,但因为表面只有轻轻烤过下,香味无咁足,如果表面可以烤耐多少少就更正。薯仔团比较特别,有薯仔香之余口感有少少烟韧,表面煎到少少脆几好食。・西兰花芝士煎饼配水波蛋,蜜柑,莲藕脆片,合桃 ($118) 👍🏻见到个样就知原来系用西兰花做既大阪烧😆 呢个食落有惊喜!西兰花淋中带少少爽脆,配埋流心水波蛋食就好滑,配莲藕脆片食就脆。一碟入面有唔同口感,几正👍🏻【饮品】・Earl Grey Latte ($45)👍🏻Latte饮落渗透着阵阵花香,茶味虽然唔系太出,但奶既质地浓厚而且够滑。其他店铺好少有呢种配搭,所以小编觉得可以一试。・Hojicha Latte ($45)培茶茶味香浓突出,但依然饮到奶香味。虽然用纸杯但都有靓靓心形拉花,可以见到店铺既用心。【甜品】・枫糖芝士蛋糕 ($42)蛋糕食落软滑,芝士味几香几足够。枫糖浆直接淋蛋糕度,食落好甜蜜
【主菜】
・苹果烤西班牙黑毛猪腩配香煎意式薯仔团 ($142)
【饮品】
・Earl Grey Latte ($45)👍🏻
・Hojicha Latte ($45)
【甜品】
・枫糖芝士蛋糕 ($42)
蛋糕食落软滑,芝士味几香几足够。枫糖浆直接淋蛋糕度,食落好甜蜜,而蛋糕体本身就唔太甜,所以配搭起黎食都唔会甜腻。
・茶味玛德莲蛋糕 (跟餐附送)👍🏻
玛德莲食落茶味香浓,甜度适中,蛋糕松软口感绵密。有惊喜,几好食☺
【环境】
木系装修风格好有文青feel,入座可以自由拣位。
【餐牌】