2022-09-02 1385 浏览
平时好小写食评,今次都想分享下,今晚同朋友经过,见到有间细细间嘅粥底海鲜火锅,朋友话疫情以前好旺㗎呢度,但我眼见得2枱客,好,又即管试下,入到去,店员都好有礼貌,有慢慢解释有咩选择,我同朋友选咗药膳鸡海鲜餐,258一位,餐嚟到,店员教点食,首先食鸡,再食其他,啲鸡真系好滑,好好食,到7款海鲜啦,食得出系新鲜嘢,唔错,到5款配料,坦白讲,有诚意嘅,特别推介牛同个腐碌卷,好食,最后食到个粥,好食到痴线,我食咗3碗,真系好甜好鲜👍👍👍👍当时有个员工同佢倾咗一阵,我估佢系老板,讲到疫情,能够维持营业已经唔容易,如果再一波,可能都会顶唔顺,唉,如果系咁,真系好可惜,有质素嘅小店已经买小见小,2百几蚊,真系唔贵,我自己比较少入大埔,希望粥地顶得住,我会再嚟帮衬,都会叫大埔啲friend多啲帮衬