2022-10-06 65 浏览
呢间位于九龙城既寿司店需要铺面细细,堂食位得5个吧台位置,但系用料新鲜,而且由日本人主理,性价比高,绝对系禾秆冚珍珠!✨本鲔赤身葱吞拿鱼腩丼一直都唔太中意食赤身,因为佢系成条鱼脂肪最少既地方,所以鱼味最浓,食落硬系觉得有阵血腥味。不过呢到既赤身够新鲜,完全唔腥,肉质充满弹性,鱼味浓郁鲜甜!至于吞拿鱼腩蓉份量多,油脂丰富,入口即化,捞埋上面只兰王蛋食,又滑又香!中意食吞拿鱼既值得一试!✨火炙寿司盛盒寿司有三文鱼、左口鱼、赤虾、带子、鳗鱼、油甘鱼同原条海鳗。师傅准备紧既时候已经闻到一阵焦香,令人超期待。呢个盛合既鱼油脂都比较丰富,所以用火枪轻轻烧过之后,鱼油渗入醋饭,增添左风味同层次。而且烧过之后,鱼肉都会略略调味,食落唔会咁腻。我最中意就食加左虾膏既赤虾寿司,食落咸咸香香,配埋赤虾既鲜甜,味道非常丰富。不过师傅都提醒要趁热先食,如果冻左虾膏就会变腥。✨刺身盛盒呢个刺身盛盒有成7款刺身,包括三文鱼、油甘鱼、真鲷、甜虾、带子、海胆鱿鱼同䲞鱼,三文鱼超厚切;每片带子之间仲放左柠檬片,提升鲜味;海胆鱿鱼卷鲜甜爽滑,口感唔会黏稠。呢个刺身盛盒性价比超高,值得推介!

✨本鲔赤身葱吞拿鱼腩丼

✨火炙寿司盛盒