2021-07-27 297 浏览
专登去黄埔为咗行AEON✌🏻,皆因真系日资百货公司又多嘢行!𠮶晚系附近唔知食咩好,见到呢间扒房几抵食又坐满👥,就冲入去试下,真系难以忘怀嘅一餐!————————————————👅餐汤餐饮🔸白色蘑菇汤得一阵罐头汤草味,同埋面粉开稀嘅口感,红汤酸酸甜甜好饮好多🍅,附有餐包同餐饮👅美底杂扒($118)👎🏻谂住落重本食个好丰富又热辣辣嘅铁板扒餐,点知我地个份比错对面台😦,对面台嘅净鸡扒拎左入厨房又拎返出嚟比我哋,话之后比返猪扒同西冷牛扒,惊都市传说同唔想浪费食物,无奈之下啃咗⋯😵比返猪牛扒又要追佢比返个汁,比返个汁又要追佢比返两条纽伦堡肠,呢餐系考我记忆力定系忍耐力?👎🏻Anyway薯菜无薯仔味兼软晒,每片扒都薄薄地,肉质味道正常,系调味预期中嘅重手同油,所以雪味唔明显🤥,平时会清台嘅两人,唔想糟质个肚,最后食净三分之一👅蛋黄酱烟肉卡邦尼阔条面($65)👎🏻先讲卖相同温泉蛋都好靓仔嘅,但阔条面好厚好阔难入味,酱汁稀过汤都挂唔到汁😶,净系食到意粉味同弹牙,平时汤捞饭,今次汤捞意粉。不过呢个价包饮品汤同雪糕就算啦,最后好饱,食左一半就放弃👅雪糕👎🏻有海盐、芒果同玄米茶味雪糕,食过平价自助餐应该见过

👅餐汤餐饮

👅美底杂扒($118)

👅蛋黄酱烟肉卡邦尼阔条面($65)

👅雪糕
👎🏻有海盐、芒果同玄米茶味雪糕,食过平价自助餐应该见过呢个牌子,萤光蓝色嘅海盐雪糕仲历历在目,梗系拣芒果同玄米茶味🍵,果然系阿x罗香精雪糕味,印象中嘅水平线之下,食到同墙上幅画个样一样😬

🚩总结:呢个故事教训你唔系地胆唔好随便入去
🌟注意:小心中伏⚠️