餐厅: 一遊
资讯:

2024-02-16 38 浏览
年三十返工已够惨,公司仲落柯打话买野食返公司食的话,要自己扔出街。于是,我决定对自己好啲,揾间餐厅正正经经坐低食餐饭。平时经过一游都唔知入面架部系点,点知原来午饭时间吧台系会比一个人嘅客人坐,真系好感动!虽然有几个寿司师傅系自己面前整紧野食,但都好过坐平果啲台同隔离台你眼望我望!本身一心想食煎鱼餐,但今日餐牌唔见有,我就叫咗个天妇罗餐定食,$138,唔驶加一!好彩个碗够大,唔洗惊啲食物会碌落街。虽然热辣辣,不过食落有点寡同有啲咸。跟餐有碗面鼓汤同前菜,不过冇乜特别。另外仲有一杯野饮,咖啡都OK,个杯又好得意。身为社交障碍嘅我,好欣赏呢度阴光昏暗,又唔会播果啲嘈食人嘅音乐。店员好落力咁嗌啲类似「二一三孖四」嘅口号,如果可以加返广东话翻译就口喇,因为我好想知佢地讲紧乜野!本人绝对是自己真金白银比钱食~有单据另又用信用卡付费纪录~

天妇罗饭

面鼓汤同前菜

另外仲有一杯野饮,咖啡都OK,个杯又好得意。

本人绝对是自己真金白银比钱食~有单据另又用信用卡付费纪录~

2024-02-09
天妇罗饭