2024-07-04
位于观塘海傍附近嘅ASK Café环境舒适,采光度十足,令人暂时忘记观塘嘅繁忙步伐,佢地餐点类型丰富,除左有全日早餐、意粉🍝等,仲有招牌窝夫🧇同打印咖啡,我地叫左2个lunch set已经好饱,好想下次试埋甜品🥰🌟烧牛肉丼(温泉蛋)配面豉汤牛肉烧得粉嫩,带嚼劲但唔会有渣,充满浓厚肉味! 估唔到食到居酒屋质素嘅牛~面豉汤都感受到诚意,唔系即开果种‼️🌟明太子蟹肉意粉意粉好creamy挂汁,食到满满明太子同蟹肉,尤其蟹肉鲜味十足~意粉软硬适中,入味之余唔会觉得腻😍随餐附送嘅沙律新鲜开胃,南瓜汤都好浓,足料👏值得一赞嘅系打卡咖啡‼️ Lunch set +$12 就有latte,竟然唔洗加钱就可以印自己相落去! 点完咖啡/朱古力再将打印嘅相whatsapp比店员就得架喇~我两只猫都印得好似样,可爱到唔舍得饮!!! 好玩又打卡able🤩当然都好好饮🫶.#观塘CAFÉ #观塘 #CAFÉ推介 #CAFÉ关注组 #观塘美食 #观塘西餐 #观塘Fusion菜 #观塘多国菜 #茶果岭公园 #观塘好去处 #hongkongcafe #cafe #kwuntong #hongkongfood #hongkon
🌟烧牛肉丼(温泉蛋)配面豉汤
🌟明太子蟹肉意粉
#观塘CAFÉ #观塘 #CAFÉ推介 #CAFÉ关注组 #观塘美食 #观塘西餐 #观塘Fusion菜 #观塘多国菜 #茶果岭公园 #观塘好去处 #hongkongcafe #cafe #kwuntong #hongkongfood #hongkongfoodblogger #hongkongfoodreview #Hongkongfoodie #hongkongfoodieblogger #hkfoodie #相机食先 #打卡咖啡 #coffeeprint #印相 #印相咖啡