2021-05-28 91 浏览
.上次食完酸菜鱼之后成日都想再食多次,但又唔想食返同一间,想试下未去过既餐厅食,听朋友介绍呢间餐厅唔错,所以由港岛区特登黎荃湾试试佢💪🏻💪🏻.🔻酸菜鱼我叫阻小辣,一黎到紧系试阻头啖汤先啦😜个汤好清唔油,唔会辣到灼口饮唔到,鱼份量好多,可惜有碎骨,呢方面希望可以做好d,入面仲有豆卜,菇同薯粉,薯粉小小烟un好易咬,煮得岩岩好😍.🔻口水鸡份量多,面头辣椒香料丰富,鸡件肉质还可,未去到嫩滑,但都可接受,唔知系咪重口味阻,我觉得可以再咸香多啲,但我朋友话已经够味😂😂.🔻干煸四季豆出街见到呢个菜一定会嗌,一上枱已经feel到好有镬气,拍得住大排档,香喷喷热辣辣~.🔻炸馒头炸得岩岩好,外脆内软,当甜品食结束完美嘅一餐。.🔻龙眼冰原本想试椰汁冰不过卖晒,最后拣咗呢杯龙眼冰,本身谂住会好普通,点知第一下饮落去都几出色㖞~饮落有少少花蜜味,唔甜唔淡啱啱好,又有花香味🤗🤗.总结:呢到d 食物都唔差,我自己就比较中意小炒类,凭碟四季豆就已经觉得佢个镬气好够,我谂炒其他菜都冇问题,同埋呢到既员工都好有礼貌,服务好好,环境舒服,d 位好松动唔会迫迫埋,值得再黎☺️
🔻酸菜鱼
酸菜鱼

🔻口水鸡
口水鸡

🔻干煸四季豆
干扁四季豆

🔻炸馒头
炸得岩岩好,外脆内软,当甜品食结束完美嘅一餐。
炸馒头

🔻龙眼冰