2023-04-20
早排女友小熊投诉,话我成日带佢去星际城市睇相机同镜头,睇多两睇,近朱者赤,连佢都有兴趣玩吓相机影吓相,今次帮小熊买支二手镜头,卖家约系观塘交收,事成后系观塘食埋晚饭坐17号巴士直接返到屋企,于是去咗巴士站楼上嘅千岁担担面开餐.千岁唔系第一次帮衬,上次帮衬时质素唔错,所以再嚟帮衬.点咗无改良版嘅担担面走辣,前菜花雕醉鸡,酸辣汤,一口锅贴,小笼包,生煎包,甜品豆沙锅饼.值得一提系佢地嘅 QR Code 落单好易用,有D餐厅嘅 QR Code 好鬼烦,未开餐已经搅到一头烟火都嚟!食过咁多次前菜醉鸡,今次醉鸡酒味最浓最重,而且鸡肉同鸡皮同样嫩滑份量足,深知自己唔应该食鸡皮,但无计啦,好味嘛.....酸辣汤一上香香味扑鼻,材料足无偷工减料,记忆中.... 第一次饮酸辣汤材料有虾仁㖭,而且虾仁新鲜弹牙,不过热到辣咀,要小心.同样热到辣咀仲有小笼包啦! 亦都习惯唔点任何酱汁直接放入口,皮薄馅料足,内里汤汁份量不少,味道适中唔会过咸,满意.担担面汤底浓郁花生味重,面条幼细系我喜欢口感,夹自己口味,面条沾满香浓汤汁,面身唔会太冧,俾第二个满意.女友突然问我,有无小熊维尼相机套同维尼镜头保护贴,仲想话将部
千岁唔系第一次帮衬,上次帮衬时质素唔错,所以再嚟帮衬.
女友突然问我,有无小熊维尼相机套同维尼镜头保护贴,仲想话将部相机贴满维尼贴纸! 我答无! 有都话无!
成部相机贴满维尼熊? 傻傻地!