2011-04-22 499 浏览
还记得以前观超有好多间食上海菜的地方, 但近几年执下执下, 只是执净数间了.......所以选择不太多.......经常听人讲这里的上海菜好好味, 系观塘住咁耐, 都系第一次帮衬喳人客虽然好多, 但今晚不用等位, 一入到去就有位了~我们便急急点了几款食物(因为太肚饿了):雪菜肉丝炒年糕: 年糕浸得好淋, 因为有些地方浸得不够, 先会硬身, 食落肚都唔舒服啦(75分)酸辣汤上海面: 一路食住面, 一路饮酸辣汤真系够爽! 而且汤都算辣, 好醒胃(75分)小笼包: 我们食到差不多才点小笼包, 因为怕他们会好快上台冻晒~小笼包好皮薄薄地, 内里的猪肉不算好肥, 好味好味(75分)而且这里的服务都几好, 老板成日笑笑口对住d客人, 见到水壶无水都立即叫人加水, 值得一赞!

人客虽然好多, 但今晚不用等位, 一入到去就有位了~

我们便急急点了几款食物(因为太肚饿了):

雪菜肉丝炒年糕