2019-02-13 947 浏览
今年好兴云石纹,我身为一个正常嘅少女,都好钟意云石纹,早几日人日,偶然发现好多foodie都推呢间云石小姐,所以我都提早订咗个蛋糕。店入面环境好靓,个花花墙同啲装饰满足哂少女心💕今次我无订到云石嘅蛋糕,反而订咗个黑糖珍珠雪崩蛋糕 $380 4吋,因为我见好多人推呢款🤤 我仲加钱配咗呢个生日牌,仲识著灯,超靓!仲送咗张云石纹心意卡!拎蛋糕时店员都有提醒个蛋糕要点处理,好细心。我拎到返屋企,到食,大约一个钟头到。包装入面有黑糖珍珠,一打开盖,啲香味飘哂出嚟~店员叮嘱要整返开啲珍珠,等佢哋唔好痴埋一齐先倒落去。唔知系咪我开嘅手势唔好,定系啲奶茶太多,定系个蛋糕太少,佢变咗咁😭 明明我睇openrice/其他foodie嘅都好靓😭😭Any肥,虽然卖相fail咗,啲珍珠又因为个表面太流质,郁嚟郁去,但个蛋糕味道真系唔错!我自己系奶茶控,都觉得个味好正啊💕间店话系用咗twinnings茶叶,茶咪好出👍🏻 忍唔住不停「不」个酱嚟食🤤,底下嘅戚风蛋糕好松软,切开用嚟沾酱超正。
店入面环境好靓,个花花墙同啲装饰满足哂少女心💕
拎蛋糕时店员都有提醒个蛋糕要点处理,好细心。
我拎到返屋企,到食,大约一个钟头到。
外卖自取
庆祝纪念