2022-09-21
🥇少见唔油腻素菜😍.今次约既朋友仔每月都要食斋两,为左佢我呢只食肉兽就简左呢间素菜😝.扮片皮鸭系一块脆皮加一块有肉地既炸菇菇,块皮食落好似猪肉纸😋配料都好足有蒸到热辣辣既饼皮同蔬菜丝,虽则老人家我平时食真片皮鸭都唔系好食饼皮,但食斋我又会夹㖞😂咕噜肉真系扮得好似冇得输咬开旧猴头菇一丝丝好似真肉咁😍最钟意系个手撕杏鲍菇,超似平时大排档嘅椒盐白饭鱼、鱿鱼须咁脆卜卜🤤.平时谂起素菜就系冇肉得黎仲分分钟油腻过食肉,今次呢间素菜真系比到惊喜我😍事关基本上我地全部炸野都唔觉油,叫埋个叉烧炒河都系有获气得黎好干爽,唔会成碟油浸咁,好过好多平时既正常炒河☺️.最后叫咗个椰皇炖雪燕,清清地冇好甜❤️岩晒食完咁多炸野润一润喉咙🥰