2023-04-21
食韩国菜唔一定要去金巴利食,尖东都有唔少好选择🤓位于尖东帝国中心,过往好出名嘅韩珍,近年改咗名叫「韩脉」💕依旧一样主打性价比高正宗韩国料理🇰🇷.一坐低餐都未点,店员已经立即送上小菜😌有少少吓亲,小菜嘅份量多到好似主餐咁🤪有泡菜、酸萝卜、麻油芽菜、鱼干四季豆、鹌鹑蛋、沙律,连蛋饼都有😮全部都可以再Refill😛.🌟Pork & Beef Set BBQ💰$580(二人).🔸肉类拼盘有蜂窝五花肉、猪肩肉、调味特级牛肋骨💕店员细心帮忙烧烤,全程坐喺度等着食😂五花肉好厚切,层层分明,烧过后将油脂迫哂出嚟,所以食落好爽口且唔油腻☺️猪肩肉肉质软腍重肉味😙牛肋骨好入味,肉质软腍,充满油香🤤除咗就咁食之外,亦可夹埋生菜、辣椒、蒜头,加少少酱料一齐食😛.🔸牛油果&生果沙律牛油果、生菜、车厘茄、提子、萝卜丝,再配搭千岛酱,感觉几清新😌.🔸泡菜猪肉汤好足料,入面劲多泡菜猪肉😆味道都几浓,带辣劲🔥.🔸雪糕最后以士多啤梨雪糕作结🍓.🍴炒牛肉粉丝💰$100粉丝配搭牛肉、冬菇、萝卜丝、洋葱、红青椒、蛋丝等💕粉丝好爽弹,调味啱啱好😚牛肉好软腍👍🏻配料丰富到差唔多每口粉丝都有配料😆.呢度咁多加埋,三个人食应该都得😂价钱
前菜
🌟Pork & Beef Set BBQ
💰$580(二人)
🔸肉类拼盘
🔸牛油果&生果沙律
🔸泡菜猪肉汤
好足料,入面劲多泡菜猪肉😆味道都几浓,带辣劲🔥
🔸雪糕
最后以士多啤梨雪糕作结🍓
🍴炒牛肉粉丝
💰$100
炒牛肉粉丝
呢度咁多加埋,三个人食应该都得😂价钱好亲民,味道又正宗😌想食韩国菜,不妨嚟呢到试试🤓