2015-10-04 1881 浏览
老公加人工想同家中长辈分享喜悦, 老公负责出钱, 我当然要分担下谂下去边树食好. 老人家通常钟意食D热辣辣既野, 我又公器私用, 拣左我最爱既铁板烧. 月头已经去过金钟分店庆生, 加上九龙就脚d, 今次就试下尖沙咀分店.尖沙咀呢间喺酒店basement, 铁板烧个房无金钟果边有窗咁开扬, 或者因为咁, menu价钱都比金钟平小小 (Menu亦都可以预先上餐厅website睇下), 但套餐入面食物种类又好似多小小, 好似有埋前菜(蕃茄多士), sashimi 同雪糕我仍然追随牛肉薄烧, 家人部份拣海鲜. 师傅仔出场都好细心, 见我地一家人, 问我地想唔想share食, 各人都食多几款今次师傅仔就无金钟果位咁pro啦, 由一开始烘多士已经将多士烘㶶左 (唔知系咪大火得滞, 真系坚黑左, 相中果块已经系比较无咁浓), 跟住煎薄牛又黐底, 见师傅狂镬死刮块牛先卷得起, 总之视觉上无金钟果个咁享受, 有D呢hea . 至于海鲜, 亦可能平左1旧水既关系, 呢个set 既虾只系虾仁 (可参考相中师傅煎紧果幅相).  不过成个set 有埋三文鱼sashimi同雪糕 (有芝麻, 红豆同菠萝拣 - 坚有

不过成个set 有埋三文鱼sashimi同雪糕 (有芝麻, 红豆同菠萝拣 - 坚有菠萝肉架
), 个感觉又好似完整d咁.  一家人围住吹下水, 睇下师傅仔煮野食, 舒舒服服, 整体都可以用值得黎形容, 所以话呢, 食野都系讲气氛既.
2015-09-28