2024-08-23 140 浏览
系尖沙咀汉口道经过一间法式烘焙店,被佢嘅门面深深咁样吸引住💖💖少女心作祟嘅情况底下,我不由自主咁行咗入去,胆粗粗试咗几款曲奇同埋甜品✨事后上网搜一搜先发现原来系人气社交平台店「Miss Pisces Creations 双鱼小姐」,由网店到实体店,实力当然非凡👍焦糖脆饼榛子朱古力软心曲奇用深红糖,香草酱制成👍中间是浓郁嘅坚果榛子巧克力,然后用标志性Lotus饼干装饰❤️味道融合得相当柔和🥰黑松露奶油芝士软心曲奇黑白松露风味加上奶油乳酪同埋法国奶油,以饼干嘅形式呈现一种奢华嘅享受✨ 松露奶油乳酪馅料填充系低糖黑饼干面团内,一次一个手工成型,烘烤至完美,并撒上烟熏盐,形成独特口感,甜中带咸🤗手工榛子牛油曲奇铁罐礼盒 (18 pcs)简洁设计铁罐礼盒内含三款口味,原味榛子曲奇保留榛子本身嘅香气,伯爵茶榛子曲奇加入英式伯爵茶叶✨海盐黑朱古力榛子曲奇👉顶级黑朱古力和海盐融合在一起,创造出一种平衡又独特嘅口味👍西柚伯爵茶轻奶油罐子蛋糕从来冇谂过西柚同伯爵茶居然咁夹👏👏👏小小一罐多重口感,既有西柚轻微苦涩味,又带有伯爵茶𠮶种独特嘅香气,冲击我嘅味蕾😋

焦糖脆饼榛子朱古力软心曲奇

黑松露奶油芝士软心曲奇

手工榛子牛油曲奇铁罐礼盒 (18 pcs)

西柚伯爵茶轻奶油罐子蛋糕