2015-08-28
今晚约左朋友系尖沙咀食饭 先前上openrice揾左呢间餐厅 睇食评话晤太贵 野食好似晤错甘 一入到去 晤算好多人 装修几特别 好有欧洲feel 暗暗地 有情调 心谂系咪俾openrice 呃左 通常呢d甘有装修既餐厅都应该好贵 打开meau 好多野食选 花多眼乱 系晤想头痛既情况下 选左二人餐 有头盘 主菜 甜品 每人398再加一都ok ge食完餐包 上头盘 鲍鱼红酒苹果沙律 劲suprise! 完全冇谂过个鲍鱼系原只上! 通常食呢d都系鲍鱼丝or 鲍鱼片 但呢只鲍鱼系可以用刀叉成只食!好爽!食下面既红酒苹果 冇好浓既红酒味 但苹果好爽口冇酸味 成个头盘好正! 开胃同好suprise 哈哈 到餐汤 鲜虾忌廉汤 ok 晤太稀 有虾味 到主菜 肉眼配鹅肝 e...个鹅肝呢? 揾左阵 谂住举手问侍应既时候 朋友同我讲 系咪上面呢块? 我话呢块似牛扒多d...鹅肝边有甘大块 切开睇睇 ee..真系鹅肝!好难得餐厅有甘大块! 好味!入口即溶 不过胆固醇肯定劲高 到牛扒 叫左medium ok! 晤韧!同埋有牛味 朋友就叫左羊膝 woo个羊膝原来系即场火烧 羊膝晤苏 入口几腍 几大份个鱼晤知系咪