2021-09-09 860 浏览
% Arabica 算香港一间中型嘅咖啡店,打卡风味浓,四周围都有好多分店。因为某啲信用卡有买一送一优惠,所以都算系常客经常帮衬。.偶尔行经K11 Musea ,想望下小王子户外大玫瑰艺术装置,先发现原来室外有一间外型好抢眼嘅%。全金色装修好似一粒骰仔咁座立系尖沙咀维多利亚海旁,佢外型好衬好有艺术色彩嘅Musea。对住维多利亚港两边景色叹咖啡,都甚有风味。.因为有优惠,又忍唔住叫返两杯冻饮消暑。.Ice Caffe Latte (Single origin) (12oz)💲50⭐️3.8/5啡豆佢有两款选择:Blend 同 Single Origin,有少少唔同出边嘅啡店,两只豆佢都系偏向Nutty,只系Single Origin 再strong一点。所以一向都系叫贵嘅Single Origin,因为个人比较喜欢强度高一啲嘅咖啡。天气热要冻饮,初初仲担心会被冰影响咗风味,但冻饮加咗奶之后咖啡味都系好出好浓👍🏻,Ice Caffe Latte 计都算系合格之作。.Ice Matcha Latte (16oz) 💲60同行朋友唔系咁钟意咖啡,所以叫咗杯冻嘅抹茶鲜奶。我自己试咗一啖觉得太甜🙉。
因为有优惠,又忍唔住叫返两杯冻饮消暑。
⭐️3.8/5
Ice Matcha Latte (16oz) 💲60
同行朋友唔系咁钟意咖啡,所以叫咗杯冻嘅抹茶鲜奶。我自己试咗一啖觉得太甜🙉。我朋友话OK,甜度刚刚好,呢啲真系好睇个人口味。
不专业食评nei.foodie
Ice Matcha Latte (16oz)
外卖自取