2025-01-27
今日嚟到一间位于尖沙咀嘅车仔面店,今次的餐点真系相当精彩!让我同大家分享一下我嘅食评。首先讲讲三𩠌车仔面。酸斋的选择无疑系一个大胆嘅决定。酸酸辣辣的味道配上柔软嘅面条,整体味道非常和谐。而且酸斋嘅酸度恰到好处,唔会过分抢味。再来系萝卜,呢个𩠌真系有水准。萝卜煮得透烂,充满甜味同埋口感非常嫩滑。佢嘅汤汁渗入面条内,令整碗面增添一份清甜嘅味道。最后系冬菇,冬菇嘅选择令整碗面有咗浓厚嘅香菇味道。冬菇煮得适中,保持咗嚼劲,味道亦相当浓郁,每一口都充满咗丰富嘅香气。再嚟讲下个韭菜猪红肥肠小食。韭菜嘅清香配上猪红嘅滑嫩,肥肠嘅爽脆口感,三者配合得天衣无缝。每一口都能感受到唔同层次嘅口感同味道,真系令人欲罢不能。依间车仔面同小食真系十分唔错,每一个𩠌菜都有佢独特嘅风味同口感,绝对系值得再嚟一次嘅餐厅!🎉