2024-04-20
今日喺尖沙咀行街,行到肚饿,见到有一间近地铁站嘅牛腩餐厅,门面都好光鲜,店舖都好干净。都好多人帮衬,所以我哋都决定试吓!食牛腩梗系要嗌崩沙腩,平时食开汤面,今次想试吓转食捞面。听日食新鲜热辣辣又快上,非常好!崩沙腩系牛腩中最矜贵嘅部位,非常有牛肉嘅香味,口感好好,又爽又软,肉质肥瘦适中,冇得弹!!除咗食崩沙腩之外都想试吓四宝丸捞面,特别钟意食佢嘅鱼片头,弹牙爽口!捞面份量都好多,唔错呀!小食叫左祖传秘制馄饨、咖哩鱿鱼同埋炸鱼皮。云吞同埋鱿鱼份量都好多,可以3-4个人share 食都得。不得不赞炸鱼板,劲脆,好新鲜,好好食,必点选项!!如果惊太脆仲可以浸落啲汤度,两种食法我都中意呀!梗系唔少得仲要嗌菜心,每日都要食菜先得㗎嘛🤪🤪我哋叫咗咁多嘢都唔使$300 ,食得超级饱!!喺尖沙咀水嚟讲真系抵食之选👍