2019-04-26
尖沙咀抵食推介,套餐全只片皮鸭每位一百有交易!仲送免费儿童餐成日都听朋友讲古琴雅苑超值抵食又好食, 个个食完都话正。唔信!要试过先知!即时约齐朋友去试下佢个八人餐。 去到餐厅连餐牌都唔睇!就叫8人餐(A餐),加埋一埋单总共 $863 真心抵! 其实我地唔止八个人,仲有几个bb,但最正系bb免费送儿童餐。 名义上填完颜色就奖励一份儿童餐!实际上大笔一挥就有喇。而且仲可以俾佢画下画,唔洗嘈住人地食饭。真系好细心,抵赞。 重头戏《#烤北京填鸭》全鸭,烤完新鲜推出嚟,师傅喺你面前片皮。重点推介「一口酥」 ,喺全只鸭最尊贵部分。一只鸭只有几8件左右,沾砂糖食,入口酥脆,咬落油香四溢,酥香无比。回味无穷.... 当然啦,烤得出咁正嘅一口酥,成只鸭都一样咁好食啦!用嚟配鸭包嘅配料,除左一般葱蒜外,仲多左蜜瓜,令片皮鸭包多左一份清甜。皮脆肉嫩唔油腻。平时我食片皮鸭3件左右已经太油食唔到。但呢间我起码食到6件。 当然唔可以自私要留俾其他人啦。但份量都多,大家都好满足!点解呢间啲鸭咁正?据了解,原来师傅师承北京百年传统北京填鸭老店 - 「全聚德」。冇机会去北京都可以食到。做香港人真好..做尖沙咀返工嘅人更
烤北京填鸭
点解呢间啲鸭咁正?据了解,原来师傅师承北京百年传统北京填鸭老店 - 「全聚德」。冇机会去北京都可以食到。做香港人真好..做尖沙咀返工嘅人更好。成日可以食到。
小朋友送嘅儿童餐都好好,有小朋友最爱甜点桂花糕。有茶有肉有包,肉丝夹包好好味,最贴心有薏米水。好味又有益。
其实个餐超多野,除左鸭之外仲有好多野:
松花皮蛋拌豆腐:平时我唔食皮蛋㗎,但呢个酱汁加埋豆腐,真系好食,我都食左唔少。
花雕醉鸡 ,花雕香醇,鸡够滑。
宋嫂鲜鱼羹
金银炒鳝糊,鳝糊鲜甜
鸡丝粉皮
和菜戴帽,炒面。不过我好饱食左少少。味道唔错!
雪菜肉丝炒年糕,我好钟意个年糕。够软糯,又入味!好难得。
推只鸭出嚟果下心谂。呢个排场位位冇4百都埋唔到单啦!但呢餐埋单位位一百左右,真系边度揾? 真心推介,好食又抵食。已经再约左下次再嚟。