♡ 尖沙咀玩味高质西餐厅|Mamaday ♡-一段时间冇食过西餐😆今日就嚟到尖沙咀食我最爱嘅呢间餐厅😆呢度劲多打卡位✨食物质素亦都好高 🆙就连餐牌嘅菜式名都零舍特别😂环境亦都好舒服、写意 ~ 令到工作嘅压力都一扫而空🫰- ♡ 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 ♡ $ 145有海量鲜甜嘅蟹肉,仲有蟹膏 😆,蟹籽同蟹钳~ 🦀️ 完全颠覆咗平时食嘅蟹肉意粉谂法🍝😂因为呢度真系十分足料‼意大利粉亦都好出色,口感有嚼劲。-♡ 美利坚合众国草饲牛扒 ♡ $178牛扒可以拣两种熟成程度 分别系七成熟 或者 Well Done 而我就拣咗七成熟😆 牛肉质地软腍 亦有淡淡的炭烧香味。最吸睛嘅就系隔离嘅两块大虾片😆食落脆卜卜 好开胃 。沙律菜好新鲜 有芒果、车厘茄、红桑子、蓝莓喺入面 。旁边仲有一个胡麻酱乌冬👍-♡ 手工紫薯窝夫 🧇 ♡ $90自家制紫薯酱放咗喺窝夫嘅旁边伴随嘅就系雪糕 同埋奶盖 ~ 呢个组合都几特别😆 而且窝夫好松软👍-♡ 黄金阿婆块皮 沙冰 🍧 ♡ $56见到呢杯饮品个名咁特别就点咗呢啲杯饮品啦😂佢系以苹果同蜂蜜混合饮落清新解渴。-♡你今日饮咗益力多柚子 沙冰 未呀? 🍧 ♡
♡ 尖沙咀玩味高质西餐厅|Mamaday ♡
一段时间冇食过西餐😆
今日就嚟到尖沙咀食我最爱嘅呢间餐厅😆
呢度劲多打卡位✨
食物质素亦都好高 🆙
就连餐牌嘅菜式名都零舍特别😂
环境亦都好舒服、写意 ~
令到工作嘅压力都一扫而空🫰
♡ 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 ♡ $ 145
有海量鲜甜嘅蟹肉,仲有蟹膏 😆,
蟹籽同蟹钳~ 🦀️
完全颠覆咗平时食嘅蟹肉意粉谂法🍝😂
因为呢度真系十分足料‼
意大利粉亦都好出色,口感有嚼劲。
♡ 美利坚合众国草饲牛扒 ♡ $178
牛扒可以拣两种熟成程度
分别系七成熟 或者 Well Done
而我就拣咗七成熟😆 牛肉质地软腍
亦有淡淡的炭烧香味。
最吸睛嘅就系隔离嘅两块大虾片😆
食落脆卜卜 好开胃 。
沙律菜好新鲜 有芒果、
车厘茄、红桑子、蓝莓喺入面 。
旁边仲有一个胡麻酱乌冬👍
♡ 手工紫薯窝夫 🧇 ♡ $90
自家制紫薯酱放咗喺窝夫嘅旁边
伴随嘅就系雪糕 同埋奶盖 ~
呢个组合都几特别😆
佢系以苹果同蜂蜜混合
饮落清新解渴。
♡你今日饮咗益力多柚子 沙冰 未呀? 🍧 ♡ $56
入面都几多柚子皮
加埋益力多,好似柚子乳酪咁 😆
几特别,有惊喜。

⇢店铺资料:
Mamaday (尖沙咀)
尖沙咀加连威老道29号信基商业中心2楼

🔍寻找同区美食📍
➾ #矿泥黄X尖沙咀
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去处 #香港小店 #相机食先 #手机食先#拍拖好去处
#香港美食地图#香港美食指南

• 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面