2024-06-06
尖东有好多高水平食肆,最近我同闺密仔又发现一间新嘅火锅店🥰,就系春宵喇!装潢设计极具心思,环境高雅,佢嘅大型室外空间仲可以令人一边享受美食一边欣赏周边嘅街景,真系好爽㖞!我地叫咗啲特色火锅料真系无得顶,一齐share吓我地嘅火锅体验啦‼️💖皮蛋芫荽汤底此汤底香气浓郁,跟住系皮蛋嘅滑口同芫荽嘅清新配合得天衣无缝,用呢个汤底煮既肉特别甜嫁✨💕海鲜拼盘:海中虾,鲍鱼,花枝片呢一份海鲜拼盘嘅内容丰富,每一样都系海鲜中嘅精品。海中虾大只弹牙,鲍鱼花枝片滑口鲜美,食落去鲜味爆棚❣️💜潮汕牛丸,猪肉丸,贡丸简直系火锅必备嘅三宝。牛丸弹齿,猪肉丸鲜嫩,贡丸更系有种独特嘅口感。三种丸子各有特色😘💞椒麻椰菜木耳猪肉饺个皮烟烟韧韧嘅饺子,里面包裹住椒麻椰菜同木耳猪肉,口感一流,食落去有种独特嘅椒香❤️ 💗本地手切牛颈脊牛颈脊在火锅料理中系出名好味,春宵呢度嘅牛颈脊更加系滑溜,个汁足,好有咬口😋 💘济州猪肉 煮得刚刚好,油香味大爆发,当真系好料之选!晚餐过后,我同闺密都好满足!
💖皮蛋芫荽汤底
💕海鲜拼盘:海中虾,鲍鱼,花枝片
💜潮汕牛丸,猪肉丸,贡丸
💞椒麻椰菜木耳猪肉饺
💗本地手切牛颈脊
💘济州猪肉
煮得刚刚好,油香味大爆发,当真系好料之选!
晚餐过后,我同闺密都好满足!