2023-05-05
想同朋友食个好味的生日饭拣左间尖沙咀既多国菜, 环境几好, 好似有罝身于森林之中竹青的拼盘正常都系热气野, 我最钟意食肠金文毕芝士, 好浓郁的芝士, 芝士控一定好大爱。黑松露云吞, 我觉得黑松露味可以多dd, 洋葱圈, 香芋粟米肉丸就正常水准。会比3个酱你配, 茄汁, 蛋黄酱, 另外一个酱味道类似泰式辣酱咁, 但无辣味, 都好好味架八粮卷系我朋友叫既, 唔知咩黎就叫黎睇下试下, 入面系鸡肉, 蔬菜, 有d 酱油, 都几好味既, 味道啱啱好, 但又未去到好好味既皇牌蛏子珍珠带子意面比较偏浓口味既, 好浓既蕃茄味, 因为酱汁带有虾味, 又有带子, 蛏子, 所以好有鲜味皇牌腐乳卡邦尼佢既腐乳味唔太出, 原本以为腐乳味咁重口味, 应该会好浓味, 但竟然比我想像中淡味皇牌西京烧比目鱼比目鱼好好味, 好滑, 配鱼蓉薯蓉好夹, 多数女士都钟意食鱼, 因为卡路里比较低, 真心推介烧西班牙脆皮乳香乳猪见佢有厨师推介, 但我又觉得一般, 乳猪皮唔太脆, 所以有d 失望, 味道其实还可以饮品真系比餐牌个名吸引左, 好得意, 好好饮添掂过碌蔗, 应该就好明显系蔗汁, 佢只杯系几似碌蔗养生.养身 唔养心, 佢系
拣左间尖沙咀既多国菜, 环境几好, 好似有罝身于森林之中
竹青的拼盘
八粮卷
皇牌蛏子珍珠带子意面
皇牌腐乳卡邦尼
皇牌西京烧比目鱼
烧西班牙脆皮乳香乳猪
饮品真系比餐牌个名吸引左, 好得意, 好好饮添
掂过碌蔗, 应该就好明显系蔗汁, 佢只杯系几似碌蔗
养生.养身 唔养心, 佢系水果汁, 几好饮, 应该好多糖份🤣
菠多野姜啤
威威Bowl冬瓜coffee - 好失望, 网上见佢杯上会有个波波, 影相应该会几得意, 但系黎到系无既, 服务员话而家无左个波波.. 但味道系几好饮既, 唔苦既斋啡
再黎紧系要叫甜品
蕃薯糖水 - 佢竟然系固体既, 味道有d 似tiramisu(睇佢英文都系tiramisu 黎)推介👍
黑芝麻巴斯克
一开始以为系气炸芝士蛋糕咁样, 黎到又唔系, 佢卖相因为黑芝麻所以黑麻麻, 但系又几好味, 唔会太腻