2024-08-21
📍尖沙咀 - 【 𝑨𝑺𝑶𝑲 𝑻𝑯𝑨𝑰 𝑮𝑨𝑹𝑫𝑬𝑵 】尖沙咀亚士厘道37号地舖(港铁尖沙咀A出口,沿海防道中间摄入去亚士厘道/尖东站L5出口,步行约3分钟)✨上星期约咗朋友嚟咗亚士厘道呢间食泰国Fusion菜餐厅,好彩有book位😝喺门口已经见到长长嘅人龙,真系好受欢迎‼️⚠️大家记得一定要book位😎一入去觉得环境真系几靓,有榻榻米、太阳伞⛱️ 藤椅🪑仙人掌🌵等等,好chill嘅感觉💕真系好似去咗泰国度假咁😎一睇Menu,估唔到除咗传统嘅泰式奶茶咖啡等,仲有调酒师即场调Cocktail饮,选择非常多差唔多半个Menu都系酒,每杯都用泰国嘅地方命名 🍹🍸🥃🍷ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋🍹Phuket $98一嚟到已经觉得好靓🤣好适合打卡✨😝里面有rum、茉莉花、Lime Juice等,充满热带风味🏖️🍉Watermelon Smoothies $58夏天好啱饮,除咗西瓜里面仲有有椰奶,唔会太甜,清新消暑🥰🦐泰式生虾刺身 $98冰镇生虾,啲虾爽口新鲜,配埋个泰式酸辣汁,清凉开胃😋🦀蛋炒咖喱软壳蟹 $198(配印度煎饼+$38)软壳蟹炸得薄而香脆👍🏻咖喱同埋椰奶嘅比例啱啱好,
尖沙咀亚士厘道37号地舖
⚠️大家记得一定要book位😎
ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋
🍹Phuket $98
🍉Watermelon Smoothies $58
夏天好啱饮,除咗西瓜里面仲有有椰奶,唔会太甜,清新消暑🥰
🦐泰式生虾刺身 $98
冰镇生虾,啲虾爽口新鲜,配埋个泰式酸辣汁,清凉开胃😋
🦀蛋炒咖喱软壳蟹 $198(配印度煎饼+$38)
软壳蟹炸得薄而香脆👍🏻咖喱同埋椰奶嘅比例啱啱好,而且餐厅完全冇悭住,有非常多蟹肉,入面,亦都加咗好多蛋碎,捞饭或者配煎饼一流👍🏻
🍗甘庶虾配鱼子蛋黄酱 $108
一共有六条甘蔗虾,外皮金黄酥脆,里面嘅虾肉弹牙😍配埋个鱼子蛋黄酱,咁提升咗甘庶虾嘅味道层次,好好食😋
🍦芒果糯米饭甜筒 $68
差唔多每一台都叫🤣倒转甜筒造型🍦卖相非常吸睛😜糯米饭唔会太甜,配埋椰子🥥雪糕,好香嘅椰汁味,而甜筒都系脆😍好味🤣
一路坐都见到几多人嚟庆祝生日,餐厅有甜品写字服务,大家如果有朋友生日,都可以嚟呢度庆祝🥳🍾💕
🔍分店
📍荃湾杨屋道1号荃新天地UG楼UG37号舖