🕯️店名* #霸王山庄🕯️🔮地址* 尖沙咀漆咸道南67-71号安年大厦地下🔮没有分店✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️➡️同朋友一齐聚会 叫左个四人餐➡️原价$1486 有汇丰,恒生,AE卡有7折➡️我地再另外加多左一笼小笼包➡️折实$1246 人均$311.5➡️中菜黎讲都算中等价钱➡️不过味道可以再有待提升➡️服务态度几好 唔需要叫好多声先有人应 甘岩当日圣诞节 带头饰果阵有个侍应姨姨问我地边度买 整体上都几nice 其他服务方面可以更主动➡️上菜速度都预得岩岩好 佢地会先上小菜 最后食到7788 先会上片皮鸭 如果本身比较细食既人可能会等唔切片皮鸭就饱➡️菜式味道偏淡 如果本身重口味既人可能不太适合✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️🪄花雕醉鸡分量几多 四个人都可以夹到2-3旧 鸡件排得几靓 鸡肉嫩滑 同埋唔肥腻 但本身个人好少食酒类食物 所以觉得酒味有d重🪄蒜泥白肉片同样上碟都十分美观 白肉肥瘦均匀 厚度中等 肉质有弹性 皮有少少韧度 同平时食谭仔三哥果d唔一样 如果皮可以稍微淋翻d就更加好🪄花胶海皇羹呢碗汤羹几好饮 唔会有味精味道 平时其他地方饮会好口渴 浓淡适中 但用料上 肉眼见唔到有花胶🪄北京烤鸭摆盘精致 比起
🕯️店名* #霸王山庄🕯️

🪄花雕醉鸡
🪄蒜泥白肉片
🪄花胶海皇羹
🪄北京烤鸭
摆盘精致 比起之前食过既烤鸭色泽浅色 围住碟的皮连肉 中间只有烤鸭皮 皮片得比较厚身 但大部分都系皮肉分开 可以有待进步 味道不错
伴菜有京葱 酱汁及青瓜 青瓜系连皮 而且觉得不太新鲜 比较干身
包烤鸭片的皮比起之前食过的 尺寸偏细 所以唔会包到好美观 但就变相更能感受烤鸭味道
🪄川式双椒炒和牛粒
呢一碟系甘多样最差 洋葱青椒黄椒比例太多 和牛得几粒 仲要大部分都超多肥膏 宁愿比分牛柳粒炒都无甘嬲
🪄蒜子上汤浸翡翠苗
味道不错 偏清淡 翡翠苗清脆嫩绿 上汤浸泡之后不会太有草青味 刚好可以中和烤鸭及其他小菜的肥腻感
🪄霸王炒饭
本身炒饭系有杂豆同埋葱 走晒之后就变左图中样貌 味道都系偏淡 个人几中意
🪄上海豆沙锅饼
分量偏小 而且酥皮好硬及厚 上面铺上大量芝麻 口感一般
🪄上海小笼包
皮薄馅靓 新鲜出炉 呢个必加!!小笼包里面的上汤配搭的很好
🎈味道评分*😋😋😋
🎈环境质素*🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰
🎈服务态度*💌💌💌💌
$311.5 (午餐)
庆祝纪念
圣诞节