最近见朋友返工压力好大,于是带咗佢去尖沙咀附近一间气氛放松嘅餐厅chill下~*香草野菌焗蟹盖·脆多士 $118摆盘好精致~三只蟹盖入面装咗满满嘅馅料,馅料入面有淡淡嘅香茅同香草嘅味道,而且仲有几种菇,野菌味好香好浓😋蟹盖入面系真系有蟹肉的,好真材实料!多士烘得两面香脆,配上牛油嘅奶香同馅料,真系一绝🫶🏻*龙虾汁海鲜意大利扁面 $128义大利扁面煮得啱啱好,面质比较粗,所以比较Q弹~龙虾汁好浓郁好鲜甜,同埋海鲜都有好多,食到停唔到口🤤*Ukiyo-e $110黎chill紧系不得不提佢嘅signature cocktail🍸我地叫咗Ukiyo-e,佢系由白冧酒、清酒、梅酒三种酒所调而成~一入口就系清新嘅柚子味,跟住酒香嘅余韵就慢慢系口腔散发出黎,整体系柑橘嘅tone🍊所以个人感觉好适合夏天,好清甜同好清新🌿

*香草野菌焗蟹盖·脆多士 $118
香草野菌焗蟹盖·脆多士