2024-04-30 38 浏览
👦🏻👧🏻去完尖沙咀睇戏,就一齐去左发掘尖沙咀既特色米线🍜,而今次👦🏻👧🏻就黎到一间小店云香园,试吓佢既米线🍜。🌟小锅米线(猪颈肉/墨鱼头/牛腩/猪软骨)呢间餐厅汤底不错,用左猪大骨煲足6个钟,诚意十足。配料有芽菜,韭菜,酸菜,葱同埋芫荽(👦🏻走左肉碎),由于👦🏻唔食得辣既关系只叫左BB酸辣汤底,辣味几温和,用咗甜酸菜嚟煮汤底,甜酸辣集于一身,几好饮!而猪颈肉外脆内爽口;墨鱼头爽口弹牙;牛腩炆得极淋,咬落唔痴牙;猪软骨既肉比较软身易咬,软骨可咬但未至于入口即化。🌟小锅米线(紫菜/鸡翼/台湾肠)汤底头先都提及过,而有少少唔同既系👧🏻要左BB麻酸辣汤底,👧🏻就觉得可以辣多少少!鸡翼肉嫩多汁,卤水味颇入味;紫菜尽吸汤底精华,冇咩沙又嫩滑。🌟蒜泥白肉蒜泥白肉用咗热既薄五花腩片肥而不腻,咬落去猪肉口感软嫩,肥瘦均衡,配上红油同蒜茸,味道香浓,值得推介!🌟热奶茶☕️呢个热奶茶真系重心推介!问过店员,奶茶用左几款茶叶泡制,饮落去茶香奶滑,比较薄身同浅色,够哂港式味道👅,问番先知特登出面学过冲奶茶,米线店都可以饮到茶记质素奶茶真系够晒诚意!

🌟小锅米线(猪颈肉/墨鱼头/牛腩/猪软骨)

🌟小锅米线(紫菜/鸡翼/台湾肠)

🌟蒜泥白肉

🌟热奶茶☕️