2021-07-30
Poseidon 尖沙咀阿士里道一向有好多隐世餐厅,今次试吓呢间西餐,要上三楼。因为无book位所以坐室外,但原来室外位置都好唔错好舒服!.前菜磨菇蟹肉盒子Size 比我想像中大,同友人share都绝对足够,盒子系指外层嘅春卷皮,内里则填满了炒香嘅磨菇同蟹肉,蘑菇同蟹肉呢个配搭都几新鲜,蘑菇有弹牙的质感,中间有丝丝蟹肉嘅鲜甜,配上脆口嘅春卷皮盒子,配搭得好好😋Grilled Seafood Platter 呢碟seafood platter一嚟到我哋都觉得好惊喜, 因为真系比想像中大份好多,本身系写二至四人分享用,但我哋觉得两个人share嘅话会太饱,四人share啱啱好。.而且材料一啲都唔吝啬,有两只大扇贝,两只大虾, 半只波士顿大龙虾,大量鱿鱼圈,大量三文鱼,青口,蚬,亦配有粟米,肠仔&西兰花。🐚🐟🦞🦐🥦🍖🌽 龙虾同大虾都几新鲜,肉质爽口弹牙😗大扇贝亦唔错,蒸煮时间火喉控制得宜😋三文鱼腩最有惊喜,因为煮得刚刚好熟但又唔会干柴,有外脆内软嘅感觉🥰.Seafood Platter 用了红色嘅酱汁肴煮,有少少似红酒,蕃茄+海鲜精华,粟米同西兰花吸收晒啲精华,好饱满!.Signature
前菜
磨菇蟹肉盒子
Grilled Seafood Platter
龙虾同大虾都几新鲜,肉质爽口弹牙😗
大扇贝亦唔错,蒸煮时间火喉控制得宜😋
Signature Cocktail
呢度有个隐藏嘅menu,cocktail可以拣Virgin嘅Cocktail,我哋拣左呢款海鲜宝盒,好玩又打咭一流!呢款Cocktail好fruity,有支test tube 系果味嘅酒,加入Cocktail入边,好好玩好新奇,你可以自己加青柠,mint ,柠檬,青瓜,士多啤梨,好丰富!