2023-09-03
礼拜六日去尖沙咀行街,就系附近觅食。经过一间韩式餐厅,老板系门口用韩文热情招呼,就入去试一试。我地基本点噶都系点menu上面有BEST字眼噶店家推荐菜式。海鲜煎葱饼 💰143估唔到咁大份!好在系煎得够脆口,海鲜同葱煎过之后就更加香口,薄薄地脆脆口,正啊 。杂菜炒粉丝(牛肉)💰90韩国粉丝好嚼口,加埋夹杂系粉丝入边嘅牛肉、红萝卜切丝、木耳、葱等等,入口就唔觉腻。泡菜汤💰85 (会配一碗白饭)系我近牌饮过嘅泡菜汤No.1,泡菜味好足,岩晒我胃口。上台个下热气腾腾,阵阵飘香,唔驶送饭我已经饮2碗。等迟啲天冷嘅时候再来饮多次呢个热辣辣泡菜汤。仲有三小碟前菜:泡菜、豆芽同茄子。有加一,两个人350蚊买单,已经食得好饱。走个阵老细系门口好nice咁问我地“嘛是嗦?”(即系好唔好味),哈哈哈平时煲韩剧听得多觉得韩国大叔好可爱。
海鲜煎葱饼 💰143
杂菜炒粉丝(牛肉)💰90
泡菜汤💰85 (会配一碗白饭)
仲有三小碟前菜:泡菜、豆芽同茄子。