2024-08-05
🐮 特上·萨摩牛寿喜烧套餐($498/人)套餐有前菜、两款萨摩牛切片、野菜盛合、无菌蛋及兰王蛋,米饭同甜品🍢 前菜卖相好别致;有明太子炙烧和牛卷、香菇豆腐同北寄贝沙律,和牛卷嘅味道最淡,中间夹左苹果,中和左肉嘅油腻;而北寄贝沙律味道最浓,我个人最钟意,因为佢有丰富食材配搭🐂 4%奇迹A5萨摩牛西冷/肉眼切片70g 及 霜降A5萨摩牛切片110g我哋食饭当日系肉眼切片,肉眼同锅面一样咁大块,肉味浓郁但唔会油腻,沾上搞匀左嘅无菌蛋同兰王蛋连埋日本米饭一齐享用,系极致嘅享受;店员第一次仲会帮我地烧埋至于霜降牛切片,油花平均分布呈大理石纹,口感比肉眼软腍,各有特色餐厅好贴心,除咗寿喜烧汁仲有一壶水,大家可以因应自己嘅口味调节寿喜烧汁嘅浓度🥬 野菜盛合有唔同种类嘅蔬菜,份量亦都唔少,有芝士竹轮、香菇、硬豆腐、京葱、蒟蒻丝,大白菜;烧完牛之后再烧蔬菜,蔬菜吸收左带有牛肉鲜味嘅寿喜烧汁,好味🤤🎆 星紫流砂($48)由石榴,乳酸同蝶豆花茶组成嘅特饮,饮落去乳酸味比较重,钟意饮乳酸嘅朋友可以点呢杯🌇 夕烧け($48)由芒果、水蜜桃,百香果同四季春组成嘅特饮,饮落去酸酸甜甜,好fresh🍨 甜品甜品系柚子
🍢 前菜
🥬 野菜盛合
🎆 星紫流砂($48)
🌇 夕烧け($48)
🍨 甜品
甜品系柚子雪葩,雪葩带有柚子肉,细味会品尝到柚子淡淡嘅苦涩味,但佢清新嘅味道消除食完肉嘅油腻感