2024-10-24
话佢系Omakase真系冇讲错,因为佢真系有鸡串烧嘅Omakase供应😂,有时候你唔知想食乜,厨师发办都系一个几好嘅选择,啱晒啲选择困难症,而且样样都想试嘅朋友。由于我哋好清楚自己想食乜,所以我哋今次就自己order😋。呢度每道串烧都有令人眼前一亮嘅感觉,你可以坐喺吧枱面前欣赏师傅即席烧烤,同埋师傅每上一道菜都会好主动同食客介绍菜式,成个晚餐嘅体验好interactive。加埋咁靓嘅环境、装修、氛围同埋良好嘅服务,今餐饭嘅 experience 💯✨ 梵8串精选 $400 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🐓呢个set有前菜、雪糕、8串鸡串烧同主食。串烧包括柚子酱鸡胸肉、鸡翼、鸡贤、鸡尾、鸡颈肉、九州免治鸡肉棒、青椒、香菇。主食我哋就拣咗梵特制迷你滑蛋鸡肉饭。咁多嘢食都只系$400,尖沙咀呢个价钱真系冇得好挑剔😂✨ 前菜 $40👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻前菜有两款,面豉酱牛舌同无花果忌廉芝士火腿,两款前菜都好味,食完系会令你胃口大开🤤✨ 梅子酱芝士紫苏鸡肉卷 $36 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻用🧀芝士和紫苏叶包住鸡肉去烧,成个配搭好特别,外层鸡肉好嫩滑,配合埋浓郁嘅芝士和紫苏,非常刺激味蕾😍✨ 和牛野菜连串 $38
✨ 梵8串精选 $400
✨ 前菜 $40
✨ 梅子酱芝士紫苏鸡肉卷 $36
✨ 和牛野菜连串 $38
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🐮和牛肉味好香浓,肉质鲜嫩,配野菜一齐烧冇咁油腻之余重带点fresh嘅感觉
✨ 烧鱿鱼一夜干 $90
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🦑鱿鱼烧得好香口,食落一啲都唔嚡唔韧,肉质鲜嫩,带点咸香嘅感觉送啤酒啱啱好
✨ 鸡胸软骨 $32
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
师傅烧得好脆口,识落口感好弹牙,只系用盐嚟调味已经好出色
✨ 牛舌 $40
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🐮👅 肉质好juicy,师傅只系洒上少少盐去烧,肉质靓嘅串烧,唔使落太多调味料,简简单单已经好出色
✨鳗鱼 $40
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
鳗鱼烧到好脆口,肉质肥美,甜甜地嘅酱汁渗入鳗鱼肉度,好入味💯
✨ 豚肉紫苏卷 $36
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🐷 猪肉好嫩滑,紫苏味好浓,口感好丰富,好有层次
✨ 雪糕 $40
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍨 雪糕拣咗开心果,食到有好rich嘅nuts香味
✨ 乳酸梳打 $50
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🥤酸酸甜甜,饮得出唔系用syrup开嘅个种死甜,放心try
✨ 札幌啤酒 $78
🍺 食串烧必嗌嘅饮品😂
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推荐)- 👎🏻(可以唔使试)