2025-02-16
.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【📍尖沙咀|不一样的高级印度菜体验】曾经以为印度中东菜,一定系重口味,食完成餐都唔会觉得口渴,亦都唔会觉得香料味重好难入口,完全颠覆我对印度菜嘅想法~.🐨Old Delhi 24K Butter Chicken $208推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️嚟到印度餐厅好似一定要食咖喱先合理,呢度嘅咖喱唔系好辣、但系好香,而且仲要有金箔喺面仪式感满满❤️🔥一上枱就会为你倒上秘制油,令到油香更加丰富!由于咖喱鸡系用慢煮方式烹调,所以鸡肉非常嫩滑,唔会好干,咬落仲有软熟嘅口感~.🐨Tuffle Cheese Naan $78推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐食咖喱梗系要配埋薄饼㗎啦,今次拣嘅系松露芝士烤饼!烤饼唔系脆嘅口感,系烟烟靭韧嘅~最重要系佢嘅松露味非常突出,配以松露粒粒同松露油,松露香味极浓郁!!.🐨Garlic Naan $58推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️店员见我哋食个烤饼食到咁开心,仲推荐我哋试埋佢嘅蒜蓉口味,蒜蓉烤饼就系脆身的,蒜味香浓,而且有咬口!配埋咖喱鸡嘅咖喱食,层次口感就更加升华🧄.🐨Noches with Beef $148推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️小编见到隔篱枱
#HTB美食推介
🐨Garlic Naan $58
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️
🐨Noches with Beef $148
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️
小编见到隔篱枱食紧呢款美食,卖相一流,所以叫咗!!原来系自家制嘅玉米片,配搭上溶咗嘅芝士、墨西哥辣椒、莎莎酱、牛油果酱、酸忌廉、蕃茄粒而成,牛肉份量丰富,玉米片咸香脆口,配埋各样唔同味道嘅酱料。一款小食满足你几个欲望!好适合一班人share食~
🐨Pink Lemonode $52
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐
平时饮开普通Lemonode,今次贪新鲜试吓粉红色嘅有咩分别🌸除咗打卡一流之外,仲系酸味以外,多咗一浸少少甜味添!
🐨Mango Lassi $62
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
芒果奶昔就更加系必试饮品,芒果味浓口感顺滑,微微奶香,更有助中和辣味同香料味添🥭
——☼——☼——☼——☼——☼——
Tagline
📍地址:尖沙咀么地道68号帝国中心地下G02-G04, G18-G22号舖
🐨推荐度:😋😋😋😋/5
🪸环境:👾👾👾👾👾
🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分类:#HTB尖沙咀 #HTB多国菜
#尖沙咀美食 #尖沙咀 #多国菜 #印度菜 #中东 #烤饼 #咖哩 #美食推介