招聘中
$16,000-$18,000
月薪 (面议)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
之前唔知原来呢间露营风既日式烧肉店就喺𝐊𝟏𝟏入面⛺️今次终于黎试下( ˘͈ ᵕ ˘͈ )我地早黎仲有得坐露营凳𠮶边既位(๑❛ᴗ❛๑)食野用既餐具同杯杯碟碟全部都好似露营带去𠮶啲露营用品咁,几有𝐟𝐞𝐞𝐥~ᵕ̈ 全牛特选拼盘 $𝟒𝟓𝟖ᵕ̈ 塩葱牛舌包 $𝟏𝟑𝟖ᵕ̈ 蒲烧鳗鱼件 $𝟏𝟎𝟖ᵕ̈ 蒜蓉牛油本菇 $𝟑𝟖ᵕ̈ 玉子海苔饭 $𝟐𝟖ᵕ̈ 海盐菠萝梳打 $𝟑𝟖谂咗阵要叫普通既烧肉拼盘定系全牛𠮶款,最后拣咗全牛拼盘,原来都有几多款肉🥩有牛胸腹、牛肋肉、雪花牛小排、牛三筋同埋薄切香葱牛舌~我自己最钟意就系牛胸腹同雪花牛小排,佢地既油脂分布几平均,未到入口即融但食落几软嫩*ˊᵕˋ* 个拼盘睇落唔系好大份但两个人食到尾都几饱~呀!!记得要叫个紫菜饭配烧肉一齐食!! 超多既紫菜同生蛋黄捞埋落饭一齐食,大满足!!想玩下烧鳗鱼既我就叫咗份黎试下,望住啲鳗鱼皮烧到开始焦脆就反一反再烧两边,我地头两件冇加鳗鱼汁就咁食,食落好脆身好似啱啱烧好既白鳝咁~之后𠮶几件我地就喺烧到差唔多𠮶阵扫咗一层薄薄既鳗鱼汁,咁食仲好味喔(•ө•)♡ 然后我私心话一定要试佢地份塩葱牛舌包!! 主要系因为我成日睇日本啲𝐯𝐥𝐨𝐠见到日佢地啲烧肉店有呢道

ᵕ̈ 全牛特选拼盘 $𝟒𝟓𝟖
ᵕ̈ 塩葱牛舌包 $𝟏𝟑𝟖
ᵕ̈ 蒲烧鳗鱼件 $𝟏𝟎𝟖
ᵕ̈ 蒜蓉牛油本菇 $𝟑𝟖
ᵕ̈ 玉子海苔饭 $𝟐𝟖
ᵕ̈ 海盐菠萝梳打 $𝟑𝟖

然后我私心话一定要试佢地份塩葱牛舌包!! 主要系因为我成日睇日本啲𝐯𝐥𝐨𝐠见到日佢地啲烧肉店有呢道菜,已经想食好耐,用青葱讲块薄薄既牛舌包成一个袋咁,入面就系满满系青葱,呢份个味道都唔错,不过我就𝐞𝐱𝐩𝐞𝐜𝐭每块会大块啲同呢碟既份量会多啲,如果可以加厚块牛舌就正好𝐥𝐮( •̀ ω •́ )