喺尖沙嘴行街行到攰,所以就一路行一路揾吓有咩食🧐然后俾我哋发现The One对面就有间价钱唔错嘅台湾便当店🍱即刻走上去睇下有咩食先😋#台湾古早味烤猪肉面💰$64烤猪肉烧得好香口,好焦香!配埋𠮶面嚟食真系十分唔错🤩好surprise!面嘅质感够晒冧又唔会话煮得太烂,好钟意呢个面🍜汤底就正正常常,食𠮶日喉咙唔太舒服所以饮咗好多汤,但都唔觉有好渴喉嘅感觉。#自家制冷泡茶 (金萱乌龙)💰$0呢个茶跟餐就有得饮㗎啦~除咗金萱乌龙都仲有其他茶选择。饮落几解渴解腻,食完碗面再饮返啖茶就啱啱好☺️环境方面,想食面就要行一层楼梯先啦~不过胜在地方够大,所以好阔落。睇埋一个餐嘅价钱,尖沙嘴嚟讲都不失为一个抵食之选😋

#台湾古早味烤猪肉面
💰$64

#自家制冷泡茶 (金萱乌龙)
💰$0

2024-04-28