见到呢间韩式𝐜𝐚𝐟𝐞有得食开心果蜜糖窝夫,就即刻叫男朋友陪我去试下!! 因为系去食𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫,我地仲叫咗啲主食黎试下,想推介下佢地个【乌卒卒墨汁八爪鱼炖饭】,炖饭既墨汁比较浓味,上面既八爪鱼好软淋,捞埋饭上面既蛋黄酱一齐食好好味 想食𝗸𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽既我仲叫咗个【极度惹味泡菜八爪鱼紫菜包饭】!! 呢个𝗸𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽好特别,平时韩式𝗸𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽如果有泡菜都系用腌泡菜,但系呢度就喺𝗸𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽上面加咗微辣既𝗸𝗶𝗺𝗰𝗵𝗶酱同埋八爪鱼粒,呢个配搭既𝗸𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽又几新奇(ી( ・◡・ )ʃ )₎跟住就到我最最最期待既【开唔开心试左先知既开心果蜜糖窝夫】!! 𝟒件厚厚既窝夫外脆内软,上面洒满咗开心果碎碎同蜜糖脆脆,最顶仲有开心果酱同𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺!! 窝夫既蛋香味好出,配埋果仁碎同𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺食,一啖一啖就食唒成碟!野饮我地叫咗【人生迷芒的芒果沙冰】同埋【济州柑橘乳酸梳打】!! 芒果沙冰竟然有半个芒果🥭,沙冰饮得出系新鲜芒果打成既,浓得黎但又唔会好甜!! 柑橘乳酸梳打就酸酸甜甜咁,比较𝗿𝗲𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵𝗶𝗻𝗴,我个人就钟意芒果沙冰多啲

• 人生迷芒的芒果沙冰