2016-03-15 241 浏览
酷爱中餐既我都几钟意食鸡煲,今晚同男朋友就去咗旺角呢间餐厅试吓坐低后见到餐牌都有好多唔同煲类选择,同男友谂咗一轮后就拣咗我哋都钟意既花甲鸡煲一阵过后,侍应就拎嚟,未送到埋枱已经好香,放低后望落个样都好吸引,食落鸡件都好滑同多,入晒味之余仲好嫩,好味而花甲就好鲜甜多汁,只只都系打开晒又无沙,好味得我叫咗个白饭嚟送饭食食得七七八八后就,侍应就陆续拎埋我地叫咗既其他食物出嚟先嚟就系鬼马虾胶,口感外脆内软,香口非常,立即食又得,放入煲内烫两烫又得,我就钟意就咁食,一个字“正”呀~再嚟有牛骨髓,都系烫两吓又食得,质感滑如肠粉,又有轻微嚼感,愈食愈滋味,加埋微辣汤底一齐食,味道更是good之后有我最爱既蜂巢豆腐,放入煲中一阵就已经完全吸收晒d汤底,咬落豆香四溢,又够晒热,味道软香美味,好食得我自己一条友食咗3分2碟食得咁多肉类下,男友都话要食啲蔬菜,于是就叫鲜冬菇、粟米、金菇等,合晒我贪心既性格,经过一轮滚滚滚后,粟米食落都好甜,菇类亦吸晒汤底鲜香甜辣既味道,滋味十足,很是好味而食得鸡煲边炉就梗要有向铃喇所以我地两个饱死都要叫埋佢,呢度向铃劲香脆,唔会太细件,份量适中,单食或浸汤食都咁正,最后都系
花甲鸡煲
鬼马虾胶
食得七七八八后就,侍应就陆续拎埋我地叫咗既其他食物出嚟
牛骨髓
蜂巢豆腐
粟米、鲜冬菇、金菇
向铃
而食得鸡煲边炉就梗要有向铃喇
所以我地两个饱死都要叫埋佢,呢度向铃劲香脆,唔会太细件,份量适中,单食或浸汤食都咁正,最后都系被我地食清光

今餐讲真唔算贵,食物质素都系有水准而新鲜,真系唔错,满足
2016-02-11
花甲鸡煲